maandag 19 april 2010

Cayennepeper

De cayenne peper is een langwerpige peper die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt. Deze peper is erg scherp van smaak en wordt veel gebruikt in Aziatisch, Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse gerechten. Cayenne peper wordt ook gemalen aangeboden. Cayenne peper wordt aangeboden in de kleuren groen en rood.

Teelt
De cayenne kan onder de juiste omstandigheden overal worden geteeld. De peper heeft 14-16 weken de tijd om volwassen te worden. Een warme, vochtige, voedselrijke grond met warme temperaturen geniet de voorkeur. Voortplanting vindt plaats door zaden. Hoe langer de cayennepepers op de plant blijven, hoe roder ze worden.
 
Consumptie
Cayennepeper wordt gebruikt bij het produceren van tabasco en chilisaus. Het is in de keuken te gebruiken om vleesgerechten, pasta's en soepen te kruiden. Belangrijk is het dat u de peper met mate gebruikt, want het poeder is erg sterk en pikant.
 
Bewaren/bewerken
Cayennepeper is slechts in kleine hoeveelheden te gebruiken en het blijft lang houdbaar. Controleer de bewaartijd op de verpakking. Bewaren in een luchtdichte bak.

Voedingsstoffen
Energie: 1343 kJ 321 kcal
Water: 12.5 g
Eiwit: 11.5 g
Koolhydraten: 30.5 g
Vet: 17 g
Vezels: 26.5 g
Vitamine B1: 0.35 mg
Vitamine B2: 0.90 mg
Vitamine C: 80 mg
Natrium: 30 mg
Kalium: 2100 mg
Calcium: 150 mg
IJzer: 8 mg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten