vrijdag 23 april 2010

Passievrucht

Passievrucht heeft een dunne, leerachtige gladde schil die rimpelig wordt tijdens het rijpen. De schil is bruingrijs van kleur en is niet eetbaar. Het sappige groenachtige vruchtvlees bevat kleine, eetbare gele, oranje of lichtgroene pitjes.

Teelt
De passievrucht wordt geteeld aan klimplanten.
 
Consumptie
Besprenkel het vruchtvlees eventueel met citroensap of combineer met slagroom of zure room. Gebruik de passievrucht in vruchtensalades, -sappen, longdrinks, nagerechten of als garnering. Verwerk de vrucht tot sap of jam.

Gebruik de gerimpelde vruchten spoedig, ze drogen snel uit.

Bewaren/bewerken

Bewaar de passievrucht op een koele plaats zo is de vrucht enkele dagen houdbaar. Halveer de passievrucht voor cosumptie en lepel deze uit, de schil is niet eetbaar.

Voedingsstoffen
Voedingswaarden per 100 gram:
Energie: 156 kJ 37 kcal
Eiwit: 2.6 g
IJzer: 1.3 mg
Koolhydraten: 5.7 g
Natrium: 19 g
Calcium: 11 g
Vet: 0,4 g
Vezels: 3.3 g
Vitamine C: 23 mg

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen