zondag 25 april 2010

Satsuma

Satsuma is de aanduiding voor een groep van nauwverwante mandarijnenrassen die ontstaan is in Japan. Dit gebeurde mogelijk al in 1429. De vruchten zijn in 1876 door een echtgenote van een ambassadelid van de Amerikaanse ambassade in Japan Satsuma genoemd naar de provincie Satsuma in Kyushu. Voor die tijd stond de vruchten alleen als mikan bekend.

Het gaat om relatief platte mandarijnen met geen of weinig pitten. De schil is lichtoranje en is makkelijk te verwijderen, een zogeheten 'easy peeler'. Het vruchtvlees is in principe friszoet van smaak, maar kan aan het begin van de aanvoerperiode nog wat zuur zijn.
 
Teelt
Zie teelt van de mandarijn.

Consumptie
Zie consumptie van de mandarijn.

Bewaren/bewerken
Zie bewaren/bewerken van de mandarijn.
 
Voedingsstoffen
Zie voedingsstoffen van de mandarijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen