zondag 25 april 2010

Navel

De ovaalronde sinaasappel heeft een diep oranje rode kleur een zeer zoet vruchtvlees. De navel op de sinaasappel is duidelijk zichtbaar. De navelina is veel sappiger. Doordat ze gestookt wordt is de navelina kort houdbaar. De navel op de navellate is juist haast onzichtbaar. Het zoete en sappige vruchtvlees is volledig pitloos. Deze is kleiner en minder ovaal dan de navel-sinaasappel.

Teelt
Zie teelt van de sinaasappel.
 
Consumptie
Zie consumptie van de sinaasappel.
 
Bewaren/bewerken
De beste bewaartemperatuur is 12 °C. Vanwege de sterke geur niet in de koelkast bewaren met andere producten. Eén tot drie weken houdbaar.
 
Voedingsstoffen
Voedingswaarde per 100 gram rauwe navel-sinaasappel:
Energie: 205 kJ, 49 kcal
Koolhydraten: 44.7 g
Vet: 1.3 g
Eiwit: 3.1 g
Water: 86 g
Vitamine B6: 0.1 mg
Vitamine C: 59.1 mg
Vitamine E: 0.2 mg
Calcium: 43 mg
IJzer: 0.1 mg
Magnesium: 11 mg
Fosfor: 23 mg
Kalium: 166 mg
Natrium: 1 mg
Zink: 0.1 mg

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen