vrijdag 16 april 2010

Zeekraal

Zeekraal lijkt op een soort minicactusje zonder stekels. Het bestaat uit knapperige stengeltjes met vertakkingen. Zeekraal groeit in het wild op ‘schorren’; het land vlak aan zee. Doordat het plantje zout opneemt, heeft het een zeer zilte, pittige smaak.

Teelt
De zeekraal heeft behoefte aan een biologische bodem met stikstof. De zaden rijpen in het najaar (september) in een droge, vochtige en goed gedraineerde bodem. De bloeitijd vindt plaats in augustus. De plant kan niet in schaduw groeien.
 
Consumptie
De zeekraal is te roerbakken of moet kort worden gekookt.
 
Bewaren/bewerken
Bij een temperatuur van 3oC is zeekraal gemiddeld 10 dagen houdbaar.
 
Voedingsstoffen
Voedingswaarde zeekraal per 100 gram:
Eiwit: 1.6 g
Koolhydraten: 1.6 g
Natrium: 0.8 g
Calcium: 40 mg
IJzer: 2 mg

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen