Teelt
Consumptie
De onrijpe waspompoenen worden na het verwijderen van de zaden in blokjes gesneden en gestoofd of gekookt. Ook kan waspompoen in soepen worden verwerkt. De jonge bladeren en de bloemknoppen kunnen ook worden gegeten. En ook de geroosterde zaden kunnen worden gegeten.
Bewaren/bewerken
De waspeen kan alleen in de koelkast bewaard worden. Bewaartijd koelkast (4-7 °C): 7 dagen. Gemiddelde kooktijd: 10-12 minuten. Nodig voor 2 ons: 200-250 gram
Voedingsstoffen
Voedingswaarde per 100 gram rauwe waspeen
Kcal: 11
Vitamine C 2 mg
IJzer 0,4 mg
Vezel 3,0 gram
Voedingswaarde per 100 gram gekookte waspeen
Kcal gekookt 17
Vitamine C 2 mg
IJzer 0,2 mg
Vezel 2,8 gram
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten