zondag 18 april 2010

Waspeen

Teelt

Consumptie
De onrijpe waspompoenen worden na het verwijderen van de zaden in blokjes gesneden en gestoofd of gekookt. Ook kan waspompoen in soepen worden verwerkt. De jonge bladeren en de bloemknoppen kunnen ook worden gegeten. En ook de geroosterde zaden kunnen worden gegeten.

Bewaren/bewerken
De waspeen kan alleen in de koelkast bewaard worden. Bewaartijd koelkast (4-7 °C): 7 dagen. Gemiddelde kooktijd: 10-12 minuten. Nodig voor 2 ons: 200-250 gram

Voedingsstoffen
Voedingswaarde per 100 gram rauwe waspeen
Kcal: 11
Vitamine C 2 mg
IJzer 0,4 mg
Vezel 3,0 gram

Voedingswaarde per 100 gram gekookte waspeen
Kcal gekookt 17
Vitamine C 2 mg
IJzer 0,2 mg
Vezel 2,8 gram

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen