maandag 19 april 2010

Tindola

De tindola of papasan is een vrucht uit de komkommerfamilie. De ellipsvormige vrucht is 3 tot 6 centimeter lang. De kleur van gladde schil verandert tijdens het rijpingsproces van groen via oranje in felrood. De vrucht kan gegeten worden als een komkommer, worden gekookt of gestoofd. Ook kunnen de bladeren en de stengels worden gegeten.

Teelt
De tindola is voor iedere bodem geschikt, maar geeft de voorkeur aan een zonnige beschutte positie. De plant moet voldoende water krijgen. Zaaien gebeurt in maart in een warme kas en in potten. Het zaad ontkiemt binnen 2 tot 4 weken.
 
Consumptie
Jonge bladeren worden gekookt en toegevoegd aan soepen. De vruchten worden rauw in salades gedaan of gekookt en toegevoegd aan sauzen.
 
Bewaren/bewerken
Bewaartijd: 10 dagen in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen