maandag 19 april 2010

Amsoi

Amsoi is een naaste verwant van paksoi. De brede, groene bladeren worden onder andere gestoofd en gegeten als spinazie. Dit product is net als paksoi afkomstig uit Azië, waar men het als een echte delicatesse beschouwt. Van amsoi worden verschillende rassen geteeld. Er is daarom keuze uit grof- tot fijnbladige typen.

Teelt
Zaai het onder glas of plastic vanaf maart tot oktober. U kunt ook buiten zaaien van half juli tot begin september. Na opkomst uitdunnen. De plantafstand is ongeveer 20 cm en de planten kunnen goed vorst verdragen.

Voedingsstoffen
Energie: 124 kJ 29 kcal
Water: 89.6 g
Eiwit: 2.0 g
Koolhydraten: 5.3 g
Vezels: 1.1 g
Vitamine B1: 0.01 mg
Vitamine B2: 0.20 mg
Vitamine B6: 0.15 mg
Vitamine C: 15.0 mg
Natrium: 20 mg
Kalium: 300 mg
Calcium: 150 mg
IJzer: 1.40 mg

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen